Suomusjärven itsenäisyyspäiväjuhlasta kertova artikkeli voitti Kemut-kisan

Suomusjärvi-seuran artikkeli Suomi 100 -itsenäisyyspäiväjuhlasta voitti Kaffepaussin Kemut-kisan. Voittaja-artikkelin on kirjoittanut seuran hallituksen jäsen Mari-Anne Mielikäinen.

Lue voittajaksi arvottu artikkeli tästä. 

Kemut -kisassa arvottiin palkinto kaikkien loppuvuoden juhlista ja tilaisuuksista kertoneiden välillä. Kisaan tuli lukijoilta artikkeleita muun muassa erilaisista  itsenäisyyspäivän vietoista, pikkujouluista ja muista juhlista.

 

Suomusjärvi-seura järjesti itsenäisyyspäiväjuhlan yhdessä monen muun tahon kanssa.

– Tämä juhla todella tehtiin yhdessä! Suomusjärven koulu, Suomusjärvi-seura, Näytelmäpiiri Suonäpit, koulun vanhempaintoimikunta, Suomusjärven reserviläiset, Suomusjärven maatalousnaiset, Suomusjärven maataloustuottajat, Suomusjärven VPK, MLL Suomusjärven osasto ja monta muuta vapaaehtoista Suomusjärveltä oli mukana, kertoo artikkelin kirjoittanut Mari-Anne Mielikäinen.

Itsenäisyyspäivän juhlassa oli ohjelman tekijöitä ekaluokkalaisista sotaveteraaneihin.

– Jokainen yhdistys toi kortensa kekoon omalla osaamisellaan ja lopputulos oli todella lämminhenkinen tilaisuus. Kuvaavaa oli, että lopuksi koululaiset kukittivat veteraanit ja he toivottivat toisilleen hyvää sadatta itsenäisyyspäivää: toinen oli taistellut itsenäisyyden Suomelle ja toinen oli saanut nauttia itsenäisyyden tuomasta vapaudesta jo elämänsä kymmenen vuotta, hehkuttaa Mielikäinen.

Suomusjärvi-seuran hallituksen jäsen on Salon Seudun Sanomien vakiolukija ja hän käy myös nettisivuilla silloin tällöin. Sieltä löytyi myös tieto Kaffepaussi-sivuston kilpailuista.

– Suomusjärven yhdessä tehdyn itsenäisyyspäiväjuhlan jälkeen tunnelma jäi niin hehkumaan sisälleni, että oli pakko saada jakaa se muillekin. Silloin muistin nähneeni Salkkarin nettisivuilla tällaisen mahdollisuuden.

Kirjoitus kannatti, sillä seura sai kokouskahvit kuukausiksi eteenpäin. Pääpalkintona oli nimittäin viisi kiloa kahvia.

 

Suomusjärvi-seura on yhdistys, joka ajaa entisen Suomusjärven kunnan alueella asuvien ihmisten sekä kesäasukkaiden asioita ja vaalii Suomusjärven kulttuuriperinnettä.

– Suomusjärvi-seura tekee yhteistyötä kaikkien Suomusjärvellä toimivien yhdistysten kanssa ja on saanut Salon kaupungilta tehtäväkseen huolehtia entisen Suomusjärven kunnan alueen kulttuuritarjonnasta ympäri vuoden. Erityisesti itsenäisyyspäivien ja kesätapahtumapäivien järjestelyt ja kotiseutumuseosta huolehtiminen ovat Suomusjärvi-Seuran vapaaehtoisten huolehdittavana. Monipuolista kulttuuritarjontaa pyrimme järjestämään ympäri vuoden, kertoo Mielikäinen.