TS Yhtymä
Kaffepaussi

Salon seudun palokuntanuorten suuri koitos

26.08.2017

Mitä juhlittiin/mitä tapahtui?

Suomusjärven VPK järjesti alueen muiden palokuntien tukemana ja Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen merkittävällä kalustotuella nuorille ennen näkemättömän suuruisen yhteisharjoituksen 26.8.2017.

Missä tapahtuma pidettiin?

Tapahtuman puitteet oli järjestetty Meriturvan Lohjan ja Kirkkonummen toimipisteisiin. Näissä harjoituspaikat ovat valtakunnan kärkitasoa, sillä niissä harjoittelevat myös Rajavartiolaitoksen

pintapelastajatkin.

Kuka järjesti tilaisuuden?

Suomusjärven VPK ja alueen muut palokunnat.

Mitä tilaisuudessa tapahtui? Kuka esiintyi, mitä oli ohjelmassa, kuinka paljon oli osallistujia?

Päivä koostui kolmesta osiosta, jotka olivat sammutusrastit, vesipelastusrastit ja pelastautuminen vedestä.

Kirkkonummen Upinniemessä harjoituskentällä nuoret pääsivät harjoittelemaan sammutusvaahdon käyttöä, minkä harjoittelu monissa paikoissa ei ole käytännön syistä edes mahdollista. Ryhmänä toimintaa testattiin myös kahdessa eri sammutustehtävässä laiturissa olevaa laivaa kuvaavaan palosimulaattoriin, johon oli lämpöelementein nostettu tunnelma reiluun neljäänkymmeneen asteeseen.

Vesipelastuksen rasteilla nuoret saivat pintapelastuspukuihin pukeutuneina kokeilla pelastamista pintapelastuslaudalla ja veneestä käsin. Lisäksi he saivat itse vinssata matkustajalaivan pelastusveneen veteen ja ajaa sillä merimerkkien mukaisen radan.

Vedestä pelastautumisen harjoitteissa palokuntanuoret saivat kokea sisätiloissa maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisen helikopterisimulaattorin, joka vinssasi jokaisen evakuointiliukurataa pitkin pelastuslautalle siirtyneen.

Allasharjoitteissa nuoret pääsivät pelastautumaan erilaisiin aluksiin ja pelastuslautoille hypättyään korkealta, kuin laivan kannelta veteen ja kiivettyään verkkoa pitkin ylös laidalle. Oman piristävän mausteensa näihin uintiponnistuksiin toi tuulikone vesisumuineen.

Mikä nousi tapahtumassa puheenaiheeksi?

Paluumatkalla nuorten kommentit päivän tapahtumista korostivat yhdessä palokuntakavereiden kanssa saatuja iloisia kokemuksia ja elämyksiä sekä onnistumisen riemua. Salon alueen palokuntien nuoriso-osastoissa on syyskausi käynnistymässä, ja uusia nuoria otetaan ilolla vastaan.

Kemut

Kiitos viestistäsi! Toimituksemme käy lähetetyt kemut läpi viikottain ja lisää kemusi mahdollisesti sivulle.

Tapahtui virhe, olkaa hyvä ja yrittäkää myöhemmin uudestaan.

Julkaisemme tällä sivulla juttuja ja kuvia juhlista, tapahtumista, tapaamisista ja muistamisista. Jutut ovat lukijoiden itse kirjoittamia.

Voit lähettää oman juttusi oheisen lomakkeen avulla. Lomakkeen kysymykset auttavat Sinua kertomaan kemuista kaiken oleellisen.

Vastaa kysymyksiin tarkasti, napakasti ja tapahtuman luonteen mukaisesti. Liitä mukaan yksi kuva, mielellään vaakakuva.
*-merkityt kysymykset ovat pakollisia.

Lataamalla kuvan tähän vakuutat, että kuva on Sinun ottamasi ja/tai Sinulla on oikeus kuvan jakamiseen. Samalla vakuutat, että kuvassa näkyvät henkilöt ovat antaneet luvan kuvan julkaisuun.

Kaffepaussi-sivun toimitus päättää, mitkä tarinat julkaistaan verkossa ja käsittelee kirjoituksia tarpeen mukaan.

TS-Yhtymällä on oikeus käyttää Kaffepaussi-sivustolle ladattua materiaalia. Kuvia ja kirjoituksia saatetaan julkaista myös TS-Yhtymän printtilehdissä.