Salon Pelastakaa Lapset ry juhli 55-vuotista taivaltaan Tärrelläs-illallisen merkeissä

03.11.2017

Mitä juhlittiin/mitä tapahtui?

Salon Pelastakaa Lapset ry juhli 55-vuotista taivaltaan Tärrelläs-illallisen merkeissä 3.11. Salon Seudun Ammattiopistolla Taitajankadulla. Tärrelläs= olla esillä, valmiina, tärkeänä, innokkaana.

Illallinen pidettiin Salon Seudun ammattiopistolla, missä ravintola-alan opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat 3 ruokalajin pöytiintarjoillun herkullisen illallisen.

Illan aikana nautittiin musiikkiesityksistä sekä lahjakkaan Toini Antilan rytmisen voimistelun henkeäsalpaavasta showsta. Puheitakin kuultiin sopivasti niin yhdistyksen puheenjohtaja Eva Castrénilta, Pelastakaa Lapset liiton kotimaan ohjelmien johtaja Riitta Hyytiseltä kuin Salon Palloilijoiden valmennuspäällikkö Ilkka Virtaselta. Puheenvuoronsa päätteeksi valmennuspäällikkö ojensi 500 euron shekin. Tuotto oli saatu järjestämällä naisjalkapalloturnaus Mimmicup.

Tasavallan presidentiltäkin kuultiin terveiset. Presidentin vanhemmat ovat Salon Pelastakaa Lapset ry:n perustajajäseniä ja presidentin äiti Hilkka Niinistö arvosti suuresti nimitystään yhdistyksen kunniajäseneksi.

Yhdistyksen uusiksi kunniajäseniksi kutsuttiin pitkäaikaset aktiivijäsenet Marjatta Lassila ja Pirkko Kaariluoto. Kultainen ansiomerkki myönnettiin Marjatta Melavalle. Yhteensä nämä kolme kutsuttua juhlavierasta ovat tehneet vapaaehtoistyötä yhdistyksessä yli 100 vuotta! Mikäs sopiikaan paremmin Suomi100-vuoteen!

Illan aikana miteltiin leikkimielisesti Pelan Spelien merkeissä niin nopeudessa kuin tarkkuudessa. Itsensä ja juhlaseurueensa sai valokuvautettua, kun kerrankin oli syytä olla Tärrelläs!

Illan mahdollistivat yhdessä ammattiopiston väki, vapaaehtoiset, paikalliset yritykset sekä tärkeimpänä: Tärrelläs-juhlakansa.

Nyt on hyvä jatkaa jälleen eteenpäin vapaaehtoistyössä: Salon Pelastakaa Lapset ry myöntää tukea salolaisille vähävaraisille lapsille ja nuorille toisen asteen opintoihin ja harrastamiseen Eväitä Elämälle -ohjelmaa toteuttamalla. Tänä vuonna tukea on jo tarvinnut 17 opiskelijaa ja 18 harrastajaa. Läppäreitäkin on hankittu jo 15, sillä toisen asteen opinnot eivät enää onnistu ilman tietokonetta. Hakemusmäärät ovat moninkertaistuneet viime vuosina ja vaativat entistä enemmän varoja sekä tehtyä vapaaehtoistyötä. Jos haluat tehdä hyvää lähelläsi lasten, nuorten ja perheiden hyväksi, liity jäseneksi ja tule mukaan toimintaan! Tekeviä käsiä, lämmintä sydäntä ja ajattelevia aivoja tarvitaan aina!

Missä tapahtuma pidettiin?

Salon seudun ammattiopistolla

Kuka järjesti tilaisuuden?

Salon Pelastakaa Lapset ry

Mitä tilaisuudessa tapahtui? Kuka esiintyi, mitä oli ohjelmassa, kuinka paljon oli osallistujia?

N.75 osallistujaa. Kuultiin puhallin-ja pianomusiikkia lasten ja nuorten esittämänä, 10vuotiaan Toini Antilan rytmisen voimistelun esitys, Katariina Lanton lauluesitykset, puheita. Loppuillan musiikista vastasi illan bändi CC Cocktail.

Mikä nousi tapahtumassa puheenaiheeksi?

Iloista ja hyvin järjestettyä iltaa kehuttiin hymyssä suin. Potin vei ammattiopiston opiskelijoiden valmistama herkullinen ja sopivasti fiini illallinen.