TS Yhtymä
Kaffepaussi

Ruskon Eläkkeensaajien päiväretki Naantaliin

06.06.2017

Mitä juhlittiin/mitä tapahtui?

Ruskon Eläkkeensaajien päiväretki Naantaliin: ”Itsenäisyyden henki Naantalissa”

Missä tapahtuma pidettiin?

Pohjankulman Ruokatupa, Kultarannan puutarha, Naantalin kylpylä

Kuka järjesti tilaisuuden?

Ruskon Eläkkeensaajat ry

Mitä tilaisuudessa tapahtui? Kuka esiintyi, mitä oli ohjelmassa, kuinka paljon oli osallistujia?

Ruokailimme Pohjankulman ruokatuvan loistavassa noutopöydässä. Sen jälkeen siirryimme Kultarannan Puutarhaan, jossa mamselli Kupiainen esitteli meille puutarhaa ja kertoi tarinoita presidenteistä.

Naantalin kylpylässä jatkoimme samaa teemaa kun FM Aava-Leena Kurki kertoi meille Suomen kaikista presidenteistä, ihmisistä instituution takana. Kerronta ja asiantuntemus olivat niin taitavasti esitettyjä, että kaksi tuntia meni kuin siivillä. Hän johdatti meidät Suomen itsenäisyyden alkuhämärästä tähän päivään. Kertomusta elävöittivät vanha valokuvat presidenttien vaiheista.

Mikä nousi tapahtumassa puheenaiheeksi?

Suomen historia presidenttien kautta koettuna. Mikä onni, että aina on löytynyt henkilö kansakunnan kaapin päälle, jolla on ollut viisautta ja rohkeutta tehdä vaikeitakin päätöksiä silloin kun niiden aika on ollut. Presidentit ovat olleet erilaisia ihmisiä, mutta heillä kaikilla on ollut sama päämäärä; Suomen ja sen kansan johtaminen läpi vaikeuksienkin parempaan huomiseen. Ennen kaikkea se inhimillisyys mitä heissä kaikissa julkisuuskuvan takana oli ja on edelleen kosketti meitä kuulijoita syvästi.

Lämpimät kiitokset FM Aava-Leena Kurjelle, kun annoit meille tämän kokemuksen.

Kiitokset Pohjankulman ruokatuvalle ja Kultarannan mamselli Kupiaiselle sekä matkanjohtaja Pirkolle. Kiitos myös Naantalin aurinko, kun paistoit meille kaikille 40 osallistujalle.

Kemut

Kiitos viestistäsi! Toimituksemme käy lähetetyt kemut läpi viikottain ja lisää kemusi mahdollisesti sivulle.

Tapahtui virhe, olkaa hyvä ja yrittäkää myöhemmin uudestaan.

Julkaisemme tällä sivulla juttuja ja kuvia juhlista, tapahtumista, tapaamisista ja muistamisista. Jutut ovat lukijoiden itse kirjoittamia.

Voit lähettää oman juttusi oheisen lomakkeen avulla. Lomakkeen kysymykset auttavat Sinua kertomaan kemuista kaiken oleellisen.

Vastaa kysymyksiin tarkasti, napakasti ja tapahtuman luonteen mukaisesti. Liitä mukaan yksi kuva, mielellään vaakakuva.
*-merkityt kysymykset ovat pakollisia.

Lataamalla kuvan tähän vakuutat, että kuva on Sinun ottamasi ja/tai Sinulla on oikeus kuvan jakamiseen. Samalla vakuutat, että kuvassa näkyvät henkilöt ovat antaneet luvan kuvan julkaisuun.

Kaffepaussi-sivun toimitus päättää, mitkä tarinat julkaistaan verkossa ja käsittelee kirjoituksia tarpeen mukaan.

TS-Yhtymällä on oikeus käyttää Kaffepaussi-sivustolle ladattua materiaalia. Kuvia ja kirjoituksia saatetaan julkaista myös TS-Yhtymän printtilehdissä.