TS Yhtymä
Kaffepaussi

Nivaron talon nykytoiminta ja historia

28.08.2018

Mitä juhlittiin/mitä tapahtui?

Mikä kumman Klubitalo? Avoimet ovet Nivaron pihapiirissä.

Missä tapahtuma pidettiin?

Nivaron pihapiiri, Asemakatu 2 Salossa.

Kuka järjesti tilaisuuden?

Salon Klubitalo.

Mitä tilaisuudessa tapahtui? Kuka esiintyi, mitä oli ohjelmassa, kuinka paljon oli osallistujia?

Salon Klubitalo juhli kymmenvuotiasta taivaltaan avoimien ovien merkeissä. Avointen ovien päivänä oli mahdollisuus tutustua vielä jo aiemmin esillä olleeseen taidenäyttelyyn Nivaron talon tiloissa.

Klubitalo tarjoaa yhteisöllistä toimintaa ja vertaistukea mielenterveyskuntoutujille. Toiminnan keskeinen tavoite on tukea työelämästä ja koulutuksesta syrjään jääneitä henkilöitä eteenpäin.

Yhteisöllisen psykososiaalisen kuntoutuksen yksi tärkeä osa on kulttuuri- ja taidetoiminta. Klubitalolla taidetoiminnan tuotokset julkistetaan kerran vuodessa taidenäyttelynä.

Tilaisuuteen toi musiikkitervehdyksen Rytminvaihdos-lauluryhmä.

Klubitalolla ja taidenäyttelyssä vieraili iltapäivän aikana reilu sata henkilöä. Makkara- ja letunpaistopisteellä riitti väkeä jonoksi asti. Taikinaa paistettiin seitsemän litraa päivän kuluessa.

Mikä nousi tapahtumassa puheenaiheeksi?

Moni vierailija oli kiinnostunut tietämään, mikä paikka Klubitalo on. Se mielletään usein ”herrain klubiksi” sen sijaan, että tiedettäisiin Klubitalon toimintamallin perustuvaan kansainväliseen kuntoutusmalliin.

Osa vierailijoista oli tullut varta vasten katsomaan, millaisia Nivaron pihapiirin suojellut rakennukset ovat. Monilla ikääntyneemmillä vierailijoilla tuntui olevan runsaasti rakennuksiin liittyviä muistoja.

Kemut

Kiitos viestistäsi! Toimituksemme käy lähetetyt kemut läpi viikottain ja lisää kemusi mahdollisesti sivulle.

Tapahtui virhe, olkaa hyvä ja yrittäkää myöhemmin uudestaan.

Julkaisemme tällä sivulla juttuja ja kuvia juhlista, tapahtumista, tapaamisista ja muistamisista. Jutut ovat lukijoiden itse kirjoittamia.

Voit lähettää oman juttusi oheisen lomakkeen avulla. Lomakkeen kysymykset auttavat Sinua kertomaan kemuista kaiken oleellisen.

Vastaa kysymyksiin tarkasti, napakasti ja tapahtuman luonteen mukaisesti. Liitä mukaan yksi kuva, mielellään vaakakuva.
*-merkityt kysymykset ovat pakollisia.

Lataamalla kuvan tähän vakuutat, että kuva on Sinun ottamasi ja/tai Sinulla on oikeus kuvan jakamiseen. Samalla vakuutat, että kuvassa näkyvät henkilöt ovat antaneet luvan kuvan julkaisuun.

Kaffepaussi-sivun toimitus päättää, mitkä tarinat julkaistaan verkossa ja käsittelee kirjoituksia tarpeen mukaan.

TS-Yhtymällä on oikeus käyttää Kaffepaussi-sivustolle ladattua materiaalia. Kuvia ja kirjoituksia saatetaan julkaista myös TS-Yhtymän printtilehdissä.