Harvaluodon juhannusyllätys: Uimarannalla juhli arviolta yli 600 ihmistä

Mitä juhlittiin/mitä tapahtui?

Harvaluodon uimaranta täyttyi juhannusaattona 21. kesäkuuta juhlijoista. Harpin kiska järjesti rannalla lapsiperheille suunniteltua juhannusohjelmaa, jonka suosio yllätti ainakin järjestäjät. Juhannusjuhlan käynnisti Merkkarit & Kai Kuutamo musiikkia ja sirkustemppuja sisältäneellä lastenkonsertillaan.

Missä tapahtuma pidettiin?

Kaarinan kaupungin virkistysalue, Harvaluodon uimaranta.

Kuka järjesti tilaisuuden?

Harpin kiska. Harpin kiskaa pitää Harvaluodossa syntynyt Seppo Seppälä perheineen.

Mitä tilaisuudessa tapahtui? Kuka esiintyi, mitä oli ohjelmassa, kuinka paljon oli osallistujia?

– Kun bändi saapui paikalle kello 11, sanoimme heille, että on tässä nyt ainakin tämä meidän perhe yleisönä, mutta toivotaan, että tulee muitakin. Yllätys oli aikamoinen, kun keikka alkoi kello 12 ja paikalle oli saapunut pitkälti toista sataa henkeä, kertoo ohjelman kasannut Janica Vilen.

Iltapäivän puolella väkimäärä vain jatkoi kasvamistaan. Pian joukkoon saapui myös monikymmenhenkinen hääseurue.

– Todellista kävijämäärää on vaikea laskea, mutta autoja oli paikalla yli 200. Jos jokaisen auton kyydissä on tullut keskimäärin kolme ihmistä, niin kävijöitä voi arvioida olleen paikalla yli 600, Harpin kiskan väki laskeskelee. Konsertin jälkeen aloitettiin salkotalkoot.

– Juhannussalkomme teema oli ympäristön suojelu ja vieraslajien torjunta. Siskoni kävi niittämässä säkkikaupalla lupiineja, joilla koristelimme salon kaksi poikkipuuta. Jos lupiinit niittää ennen kuin siemenet kypsyvät, pystyy estämään niiden leviämisen, kertoo Janica Vilen.

Valmiin juhannussalon ympärillä leikittiin piirileikkejä, tanssittiin ja laulettiin yhteislauluja. Grillikatoksessa ja saunassa riitti ruuhkaa iltamyöhälle asti ja kioskilla soi elävä musiikki.

Erityisen kiitollisia järjestäjät ovat siitä, että yleisöryntäyksestä huolimatta uimaranta oli tapahtuman jälkeen todella siisti. Roskia ei ollut juuri missään, eikä mitään järjestyshäiriöitä havaittu.

Mikä nousi tapahtumassa puheenaiheeksi?

Juhliin vieraaksi tullut hääseurue.